Унгарският ветеран Петер Баши бе обявен за най-добър борец в

...
Унгарският ветеран Петер Баши бе обявен за най-добър борец в
Коментари Харесай

Ветеран е борец №1 при класиците за 2018-а

Унгарският деец Петер Баши бе разгласен за най-хубав герой в класическия жанр за 2018 година от Международната федерация по битка (UWW). На шампионата на планетата в през октомври 35-годишният ас ликува с купата в категория до 82 кг, с което стана най-възрастният първенец в Будапеща. Признанието донесе на Баши и награда от 10 000 $.

През годините двукратният олимпийски първенец Армен Назарян, а в този момент селекционер на националния ни тим, също е обявяван за?1 при класиците, и то два пъти – през 1998 и 2003-а. На международното в категория до 82 кг България бе показана от Даниел Александров, само че той загуби на осминафиналите.

Преди това Баши получи премията и за „ завръщане на годината “. През 2014-а той ликува с първата си международна купа, а 4 години по-късно пристигна и втория успех на планетата.
В свободния жанр за най-хубав герой на миналия сезон бе провъзгласен американецът Дейвид Тейлър (86 кг). Освен международната купа той ликува и на два от рейтинговите шампионати „ Иван Яригин “ в Красноярск и „ Яшар Догу “ в Истанбул. При дамите №1 е финландката Петра Оли (65), международна и европейска шампионка. От UWW не афишират съответните критерии, по които са избрани спечелилите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР