Унгарският външен министър Петер Сиярто след среща на ръководителите на

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто след среща на ръководителите на
Коментари Харесай

Сиярто: Унгария няма да блокира 13-ия пакет от санкции срещу Русия

Унгарският външен министър Петер Сиярто след среща на ръководителите на външните работи на страните от Европейски Съюз на 19 февруари съобщи, че Будапеща няма да блокира тринадесетия пакет от наказания против Русия, предава " “.

⚡️Foreign minister: Hungary won’t block new EU sanctions package against Russia.

Budapest will not block the 13th package of the European Union’s sanctions against Russia, Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto said at a press conference on Feb. 19. His statement came after…
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)

Според ръководителя на унгарското външно министерство всички детайли от 13-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, които " повреждат унгарските ползи “, са отстранени, тъй че Унгария няма да се опълчи на утвърждението му. Но той не избегна нормалната рецензия към политиките на Европейски Съюз.

" Фундаменталните стопански ползи на Унгария не са наранени от съответните ограничения в листата със наказания, само че казусът е доста по-голям: Европейски Съюз продължава изцяло провалена тактика, която не ни приближава до мира, а ни отдалечава от него “, уточни Сиярто.

Според него предходните пакети от наказания са нанесли вреди единствено на стопанската система на Европейския съюз, където " към момента царува военна неуравновесеност “, макар че " към този момент е ясно “, че войната в Украйна няма да завърши по боен път.

13-ият пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия трябваше да бъде признат от външните министри на Европейски Съюз в Брюксел на 19 февруари. Според известия в медиите това може да включва и наказания против Северна Корея за даването на Русия на ракети, които тя употребява против Украйна.

Миналата седмица стана известно, че Унгария блокира одобряването на 13-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. Един от формалните лица сподели, че Унгария не е съгласна с рестриктивните мерки заради наличието на китайски компании в листата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР