Унгарският външен министър Петер Сиярто не изключва, че по отношение

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто не изключва, че по отношение
Коментари Харесай

Будапеща: Унгария се готви за „голяма битка“ с ЕС по въпроса с миграцията


Унгарският външен министър Петер Сиярто не изключва, че във връзка с неговата страна могат да бъдат признати нови наказателни ограничения поради отхвърли за банкет на мигранти и уточни, че Будапеща се готви за „ огромна борба “ по този въпрос.

По-рано тази година Унгария дружно със Словакия подадоха иск в Европейския съд в Люксембург с искане да отпадне решението от 2015 година за квотен банкет на мигранти в страните от Европейски Съюз. Съдът обаче отхвърли настояването на двете страни. Въпреки това управляващите в Будапеща обявиха, че няма да трансформират позицията си по въпроса и отхвърлят да одобряват разпределените им мигранти.

„ Тепърва следва огромна борба, от изхода на която ще зависят следствията от това решение. Ще се борим с феномена на незаконната миграция. Нашата позиция се състои в това, че наложителните квоти са доста неприятно решение и нанасят огромни вреди на Европа, по този начин както съставляват и голяма опасност за сигурността на всички на континента “, уточни Сиярто в изявление за организация ТАСС.

Той също по този начин повтори, че Унгария няма желание да трансформира позицията си във връзка с мигрантите. Дипломатът също по този начин съобщи, че не изключва във връзка с Унгария да бъдат наложени нови наказателни ограничения. „ Няма да се изненадам, в случай че това стане доста скоро, защото те (властите в Брюксел) работят бързо, когато би трябвало да нанесат удар по Унгария “, уточни той. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР