Унгарският външен министър Петер Сиярто каза по време на пътуване

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто каза по време на пътуване
Коментари Харесай

Уличиха Петер Сиярто в ново скандално изявление за ЕС и войната

Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели по време на пътешестване до Хонконг, че светът страда не поради офанзивата на Русия против Украйна, а поради глобализацията на спора от Европа, предава УНИАН.

Не закъсня реакцията на Министерството на външните работи на Украйна, обръщайки съществено внимание на изказването на унгарския министър.

" Според нас Брюксел би трябвало да изиска пояснение от Будапеща за какво унгарският министър популяризира дезинформация против Европейския съюз в полза на Русия. В последна сметка тук приказваме освен за Украйна, само че и за опитите на Унгария да компрометира европейските позиции в Азия “, отбелязва представителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко във Фейсбук.

Нека си напомним, че Сиярто преди този момент разгласи „ глобализацията на войната “ за Европа, изтъквайки, че глобите против Русия са неефективни. В същото време той съобщи, че „ някои европейски политици са във военна неуравновесеност “. Според неговата версия Съединени американски щати са „ тласнали Европа към състезание “ кой и до каква степен ще помогне на Украйна, а това „ безусловно унищожава Европа “.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР