Унгарският премиер Виктор Орбан заяви вчера, че очаква в Европейския

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви вчера, че очаква в Европейския
Коментари Харесай

Новият председател на Еврокомисията "разбира" Централна Европа, заяви Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през вчерашния ден, че чака в Европейския съюз да се водят по-съдържателни диспути за миграцията след " сполучлива " среща с Урсула фон дер Лайен в Брюксел, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът назова новоизбрания ръководител на бъдещата Европейска комисия " сериозна дама ", която има " сериозен опит и самоуверено мислене " и " която схваща какво се случва в Централна Европа. схваща какво споделяме и схваща какво е значимо за унгарците ".

Обран, който изрично се опълчи на имиграцията, изключително на тази от мюсюлманския свят, съобщи пред Унгарската държавна телевизия, че има вяра, че Фон дер Лайен ще насочи дебатите за миграцията към въпроси, по които може да се чака позитивен излаз, като да вземем за пример защитата на границите и потребността от връщане назад на мигрантите, пристигнали в Европа в нарушаване на разпоредбите.

Тя постави старания да протегне ръка към водачите в Централна и Източна Европа като през миналата седмица се срещна с полския министър председател Матеуш Моравецки, чешкия му сътрудник Андрей Бабиш и хърватския министър-председател Андрей Пленкович, напомня " Политико ".

Централноевропейските държавни управления поддържаха кандидатурата й в опит да провалят проекта за издигане отпред на Комисията на холандския социалист Франс Тимерманс, който остро подлага на критика Полша и Унгария за нарушение на демократичните правила. Някои скептици имат опасения, че самодейностите на Фон дер Лайен значат по-мека позиция по въпросите за върховенството на закона спрямо тази на предшественика й Жан-Клод Юнкер.

 Урсула фон дер Лайен
© Reuters

Урсула фон дер Лайен

По думите на Орбан Централна Европа е съумяла да избере " прагматични " водачи. Попитан за позицията на Фон дер Лайен за миграцията, Орбан отговори, че тя схваща разликите в вероятностите на страните членки за миграционната политика.

Премиерът, чието държавно управление е едно от противопоставилите се на проекта за въглеродно безпристрастен Европейски Съюз до 2050 година, уточни, че климатичните цели на блока се нуждаят то подробен проект. " Ако съществено мислим, че до 2050 година няма да има никакви въглеродни излъчвания в Унгария, нужните софтуерни промени за това, минимум отчасти, ще би трябвало да се финансират постоянно със средства на Европейския съюз ", акцентира Орбан, като добави, че е срещу слагането на цели преди да има проект.

Фон дер Лайен също избра положителен звук, описвайки първата си среща с унгарския водач, само че за разлика от Орбан даде ясно да се разбере, че въпросът за върховенството на закона е бил обсъждан по време на срещата. В " Туитър " та написа: " Добри диалози с премиера Орбан за политическите ми управителни правила. Съгласихме се за нуждата от ново начало и прагматични решения за миграцията. Обсъдихме също по този начин конкурентоспособността и нуждата да доближим институциите на Европейски Съюз до страните членки. Върховенството на закона е основно, ползва се за всички. Необходим е мощен защитителен съюз ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР