Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в обширно интервю с бившия

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в обширно интервю с бившия
Коментари Харесай

Орбан: Войната ще свърши, само ако Тръмп пак стане президент на САЩ

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи в обстойно изявление с някогашния водещ по американската телевизия " Фокс нюз " Тъкър Карлсън, че единственият път за преустановяване на войната в Украйна е Доналд Тръмп да бъде определен още веднъж за президент на Съединени американски щати, съобщи АП.

В изявлението, оповестено на страницата на Карлсън в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Tуитър " ), националистът Орбан похвали външната политика на Тръмп, като в същото време разкритикува администрацията на президента Джо Байдън и нейния метод към войната. 

Според Орбан Западът би трябвало " да подписа договорка " с съветския президент Владимир Путин за новата архитектура на сигурността на Украйна, която не би трябвало да включва връщането на Крим, нито участие във военния алианс НАТО, заяви организация Блумбърг. 

Унгарският водач, който си навлече рецензии поради своите старания да подкопае западните наказания, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, съобщи пред Карлсън, че Украйна е на път да загуби войната, тъй като е превъзхождана от съветските войски.

Въпреки че Тръмп може да бъде съден за хипотетичен опит да подмени изборите през 2020 година, връщането на някогашния американски президент на поста би било " единственият излаз " от спора, сподели Орбан. Той назова " неистина " всяко съмнение, че Украйна може да победи Русия.

" Руснаците са доста по-силни, доста по-многобройни от украинците ", аргументира се унгарският министър председател.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР