Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес в Румъния, че отварянето

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес в Румъния, че отварянето
Коментари Харесай

Орбан: ЕС прилича на шампион по бокс, който вече не иска да излезе на ринга

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден в Румъния, че отварянето на Изток е значимо, тъй като има потребност от „ международна стопанска система, а не от затворен и консервативен Европейски съюз “, съобщи организация Аджерпрес. В тирада пред Летен университет в Румъния Орбан също по този начин възобнови офанзивите си против това, което назова „ ЛГБТКю атака “ на Европейски Съюз и съобщи, че неговото националистическо държавно управление ще пази християнските корени на страната, добавя организация Ройтерс.

Орбан изрази вяра, че изборите за Европейски парламент следващата година ще укрепят позициите на държавни управления в Европейски Съюз, които отхвърлят „ федерализма “, представян от Германия и Франция.

Европейски Съюз империя ли е или (отделни) нации…Не би трябвало да си вършим илюзии: федералистите се пробват да ни изтласкат, сподели Орбан. Той уточни, че „ те намерено са желали смяна в държавното управление (през 2022 г.) в Унгария “ и добави, че в този момент същото става в Полша, където през есента ще се произведат парламентарни избори.

По думите му равновесието сред федералистите и нациите, които не желаят да правят отстъпка повече пълномощия на Брюксел, се е нарушило, когато Англия е напуснала блока и в този момент единствено Варшава и Будапеща отстояват своите антифедералистки позиции.

Говорейки пред Летния университет в румънския град Бъйле Тушнад, Виктор Орбан сподели, че Унгария е наясно, че властта в света е разграничена сега сред два полюса, надлежно Китай и Съединени американски щати, което дефинира политиката и стопанската система по тези координати. Унгарският министър председател уточни, че през последните години вложенията в Унгария идват най-често от Южна Корея, Китай и Япония. По думите му унгарската стопанска система най-сетне се е озовала на картата на международния пазар – " 33 години след рухването на комунистическата икономическа система “. 

„ Вече сме конкурентоспособни на всички места по света, само че се нуждаем от международен пазар, от международна стопанска система, а не от затворен, консервативен Европейски съюз, в който още веднъж да се превърнем в периферни играчи. Искаме вложения, желаеме облага, желаеме да укрепим властта си, тъй че отварянето към Изтока е значимо “, съобщи Орбан, съгласно превода, възложен от уредниците, оповестява Аджерпрес.

Унгарският министър председател сподели, че Китай се е трансформирал в „ гигантска индустриална машина “, която е доста по-мощна от другите страни и в съпоставяне със Съединени американски щати, чиято доминация в международната стопанска система понижава. По думите му в тази обстановка Европейският съюз се усеща " смутен и притиснат в ъгъла " и има съображение да се усеща по този начин, защото е възприеман като " слаб и богат ".

Орбан означи, че Европейски Съюз наброява към 400 млн. души и още към 400 млн души, в случай че се вземе поради и Западният свят оттатък Океана, а „ от другата страна имаме седем милиарда “. По думите му Европейски Съюз вижда към себе си „ свят, цялостен с паники, страхове, брутално развиване и невиждано потребление; милиони, които желаят да дойдат в Европа “. 

" Днес този боязън, това възприятие, че сме притиснати в ъгъла, кара нашия Европейски съюз да се движи в посока на затваряне. Той наподобява на първенец по бокс, който демонстрира коланите си, само че към този момент не желае да излезе на кръга “, разяснява унгарският министър председател.

Според него опитът Русия да бъде откъсната от европейската стопанска система няма да навреди на страната, " тъй като суровините на Русия ще се купуват от други краища на света ". Според Орбан огромните европейски компании не желаят да се отделят от Русия и " даже не желаят да изоставен Русия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР