Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е необходима нова Европейска

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е необходима нова Европейска
Коментари Харесай

Орбан: Нужна ни е нова Европейска комисия с нов подход към миграцията

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че е нужна нова Европейска комисия с нов метод към миграционната политика, съобщи Ройтерс.

Орбан, който е един от най-силните съперници на миграционната политика на Европейски Съюз, разяснява пред унгарското държавно радио, че дните на актуалната комисия са „ преброени “, защото нейният мандат изтича през май 2019 година

Премиерът акцентира, че новата комисия не трябва да споделя тези страни, които пазят границите си от притока от мигранти.

По-рано този месец Европейската комисия (ЕК) ускори юридическата си борба с Унгария във връзка с миграционните правила на Европейски Съюз като разгласи за неправномерен нов маджарски закон, криминализиращ дейностите в поддръжка на бежанците.

В отговор на решението Орбан съобщи, че мненията на комисията са незначителни, защото мандатът и е към своя край.

Унгарският министър председател сподели, че актуалните решения и оферти на Европейска комисия са „ последните придвижвания на краката на жабите по време на биологичните опити, които сме виждали в учебно заведение и които към този момент нямат никакво значение. “

„ Нуждаем се от нова комисия… с нов метод. Имаме потребност от комисия след европейските избори, която не санкционира страните като Унгария, които пазят границите си “, съобщи Орбан пред радиото.  

По думите на премиера комисията би трябвало вместо това да санкционира тези, които разрешиха влизането на милиони мигранти в Европа в нарушаване на съществуващите правила на Европейски Съюз.

Според последните социологически изследвания, водената от Орбан дясна антиимигрантска партия „ Фидес " се радва на огромна поддръжка от унгарските гласоподаватели, откакто през април завоюва за повторно парламентарните избори в страната, а Орбан бе определен за министър председател за трети следващ мандат.

Следващите избори за Европейски парламент ще се проведат през май 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР