Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Доналд Тръмп няма да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Доналд Тръмп няма да
Коментари Харесай

Орбан за Тръмп: Няма да даде пари за Украйна, ако спечели

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Доналд Тръмп " няма да даде нито стотинка за украинско-руската война " , в случай че завоюва президентските избори в Съединените щати.

В изявление за M1 той назова Тръмп " човек на мира ", чиито проекти за поощряване на мира съответстват с тези на Унгария.

" Той беше първият президент от доста време, който не стартира война по време на мандата си. Знаем от неговото президентство, че той е човек на мира и в този момент той не крие своите възгледи, той ясно даде да се разбере, че задачата му е да внесем мир във войната сред Русия и Украйна и ние не желаеме нищо по-малко от мир и преустановяване на огъня ", сподели Орбан.

Унгарският министър председател счита държавното управление на Съединени американски щати, както и управлението на Европейския съюз и най-големите страни-членки на Европейски Съюз, за " провоенни ". Той също по този начин твърди, че Тръмп " няма да даде нито стотинка за украинско-руската война ", в случай че завоюва.
 Байдън подлага на критика срещата Тръмп-Орбан
Байдън подлага на критика срещата Тръмп-Орбан

Унгарският министър председател защитавал дикатурата, а не демокрацията

Припомняме, че Орбан поддържа опита на своя дълготраен съдружник да се върне в Белия дом след среща с него във Флорида.

Двамата разискаха " необятен набор от въпроси, засягащи Унгария и Съединените щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбрана на суверенитета на всяка нация.

Орбан от дълго време е в несъгласие с сътрудниците си членки на Европейския съюз по редица въпроси, в това число отхвърли да изпрати оръжие на Украйна и поддържането на икономическите връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

Според унгарският министър председател завръщането на Тръмп в Белия дом може да донесе мир в Украйна. Имаме потребност от водачи в света, които са уважавани и могат да донесат мир. Тръмп е един от тях, уточни Орбан.

Орбан, на който се възхищават доста консерватори в Съединените щати поради твърдата му политика във връзка с имиграцията, схемите за подкрепяне на фамилията и гласната позиция във връзка с националния суверенитет, означи, че по време на президентството на Тръмп 2017-2021 година в Близкия изток е имало мир а също и Украйна. Той изрази мнение, че в случай че е Тръмп е бил избран отново през 2020 година войната в Украйна нямаше да се случи.
 Байдън подлага на критика срещата Тръмп-Орбан
Байдън подлага на критика срещата Тръмп-Орбан

Унгарският министър председател защитавал дикатурата, а не демокрацията

Американският президент Джо Байдън в събота подлага на критика противника си за срещата му с Орбан , като сподели, че унгарският министър председател " цели тирания ". 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР