Унгарският премиер Виктор Орбан смята за безумни и безотговорни изявленията

...
Унгарският премиер Виктор Орбан смята за безумни и безотговорни изявленията
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Безумни и безотговорни са изявленията на западни политици за Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита за безумни и безотговорни изказванията на западни политици, ориентирани към ескалация на спора в Украйна и водещи до директен конфликт с Русия. Отговаряйки на въпроси на канала Patriot в YouTube, унгарският водач сподели още, че сходни дейности основават опасност от нова международна война с нуклеарно оръжие.

Коментирайки неотдавнашното предложение на водача на главната секта в Европейския парламент - Европейската национална партия - Манфред Вебер за въвеждане на наложителна военна работа в Европейския съюз, Орбан го назова " въплъщение на налудничави хрумвания ". И засягайки непрекъснатата финансова поддръжка на Запада за военните интервенции в Украйна, той сподели, че " в никакъв случай не съм виждал нещо по-безотговорно през живота си ", цитира думите му " Труд ".

Премиерът уточни и изключителната заплаха от всевъзможни спекулации за потреблението на нуклеарни оръжия, като напомни, че по време на Втората международна война първоначално никой не е допускал, че Съединени американски щати ще хвърлят атомни бомби върху Япония.

Отбелязвайки войнствените настроения в Брюксел, Орбан сподели, че „ Европейската комисия последователно се трансформира във боен съвет, а Европейският парламент във боен орган “. Според него това заплашва правилата, върху които е учреден Европейският съюз.

„ Тук не става въпрос единствено за война, макар че това сигурно е най-важното нещо, само че и за жизнеспособността на цялата европейска народна власт “, изясни Орбан.

„ Когато чуя за избрана задача на НАТО в Украйна, косата ми настръхва “, сподели Орбан. Той сподели, че тактически нуклеарни оръжия, муниции с обеднен уран, международна война, изпращане на бойци от името на защитителен съюз отвън неговата територия – „ всички това са ужасяващи неща “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР