Унгарският премиер Виктор Орбан няма причина да блокира присъединяването на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан няма причина да блокира присъединяването на
Коментари Харесай

Орбан няма причина да блокира членството на Украйна в ЕС, убеден Зеленски

Унгарският министър председател Виктор Орбан " няма причина " да блокира присъединението на Украйна към Европейския съюз . Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз, оповестява " Франс прес ".

" Помолих го да ми каже една причина за какво. Не три, не пет, не 10. Да ми каже една причина ", уточни Зеленски по отношение на. " Очаквам отговор ", добави той в Осло, където се срещна с петима скандинавски водачи.

Лидерите на страните от Европейски Съюз се събират в Брюксел от четвъртък, с цел да обсъдят възобновяване на поддръжката си за Украйна с макроикономически пакет от 50 милиарда евро и заричане за публични договаряния за участие.

което би обрекло срещата на върха на неуспех и ще остави Украйна - и нейната съседка Молдова, която също се надява на договаряния за участие - отвън сметките две години откакто Русия стартира нашествието си.
 Зеленски поговорил искрено с Орбан за европейските каузи
Зеленски поговорил искрено с Орбан за европейските каузи

Двамата са се срещнали на церемонията по встъпването в служба на президента на Аржентина

Унгария упорства, че има кардинални възражения против напредъка на Киев за участие, като твърди, че военновременната администрация на Зеленски не е направила задоволително за битка с корупцията.

По-рано през днешния ден на започването на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна, наричайки го " ужасна неточност ".

Междувременно Зеленски изрази вяра да има с унгарския водач, " тъй като имаме общи граници ".

" Абсурд ": Унгария остава непреклонна за договарянията за участие на Украйна в Европейски Съюз

Според Орбан бързото участие няма да е в полза на Унгария или Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР