Унгарският премиер Виктор Орбан написа писма до лидерите на европейски

...
Унгарският премиер Виктор Орбан написа писма до лидерите на европейски
Коментари Харесай

Орбан се извини и помоли европейските консерватори да не го изключват от ЕНП

Унгарският министър председател Виктор Орбан написа писма до водачите на европейски консервативни партии, поискали изключването на неговата формация Фидес от Европейската национална партия.
 Радан Кънев изиска ЕНП да изключи Борисов, Орбан и Груевски  ДБГ желае Виктор Орбан вън от ЕНП  Орбан изиска да остане в ЕНП, упорства за усилване на антиимигрантските сили
Орбан сервира извиненията си за потребления от него афектиран език, само че отбелязва, че в политическите му възгледи няма смяна.

Писмата са адресирани поименно до всяка една от партиите, включили се към предлагането за изключване на Фидес от Европейската национална партия, в това число и българската ДСБ. Орбан приканва да се премисли предлагането за изключване на неговата групировка.

В началото на март унгарският премиер определи критиците си в ЕНП като „ потребни идиоти “, които обслужват ползите на левите обединения в Европейски Съюз.

" Като основатели за задействане на процедура за изключване на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан от ЕНП, Ви уведомяваме, че макар полученото писмо от господин Орбан с молба да оттеглим настояването си за изключването на Фидес, ние изрично резервираме актуалната си позиция и на 20 март ще гласуваме за излизането на Фидес от ЕНП " - обявиха през днешния ден от ДСБ.

" Мотивите ни бяха ясно оповестени, само че още веднъж подчертаваме, че за българския народен интерес е извънредно значимо събитието, че господин Орбан, в прорез с върховенството на закона, даде политическо леговище на някогашния македонски министър председател Никола Груевски. Освен наказан в личната си страна на отнемане от независимост, той е най-големият българомразец в последните години, забавил евроинтеграцията на страна си " - безапелационни са от Демократи за мощна България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР