Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че западните държави в Европейския

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че западните държави в Европейския
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Западните държави в ЕС страдат от умора от разширяването

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че западните страни в Европейския съюз страдат от " отмалялост от разширението " и употребяват по-новите членове като изкупителна жертва за личните си проблеми, съобщи АП.

Орбан съобщи по държавно радио, че в случай че страни като Сърбия са били част от Европейски Съюз по време на миграционната рецесия през 2015 година, " противозаконните мигранти нямаше да стигнат до Германия ". Унгарският водач сподели, че чака някогашният маджарски министър на правораздаването Ласло Трочани , номиниран за еврокомисар по политиката на съседството и разширението на Европейски Съюз, да преживее " разгорещени моменти " на идното чуване преди гласуването в Европейския парламент на състава на новата Европейска комисия.



Унгария е изправена пред наказания на Европейски Съюз по отношение на върховенството на закона и демократичните процедури, в това число поради закони, влезнали в действие до момента в който Трочани беше министър.
 
Viktor Orban was once a liberal reformer. Now, tells “The Intelligence ”, he’s a hardline nationalist ruler—and Hungarians like it that way
— The Economist (@TheEconomist)

Орбан обаче сподели, че не би могло да има професионални възражения към Трочани, а единствено такива, свързани с това " че е маджарин ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР