Унгарският премиер Виктор Орбан изрази своята подкрепа за връщането на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан изрази своята подкрепа за връщането на
Коментари Харесай

Орбан: Само Тръмп може да донесе мир в Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан изрази своята поддръжка за връщането на дългогодишния си съдружник Доналд Тръмп в Белия дом, съобщи Ройтерс.

Двамата се срещнаха във Флорида късно нощес.

Бившият президент на Съединени американски щати и дребна група близки негови съветници разговаряха с унгарския министър председател в резиденцията на Тръмп Мар а Лаго, споделиха осведомени източници пред телевизия Си Ен Ен.

Един от тях разказа срещата като " обществена " без дневен ред, а различен я назова " другарска ".

Тръмп и Орбан са разискали " необятен кръг въпроси, засягащи Унгария и Съединени американски щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбрана на суверенитета на всяка страна ", се споделя в изказване на предизборния щаб на евентуалния претендент на Републиканската партия на президентските избори в Съединените щати през ноември.

Унгарският министър председател от дълго време е в несъгласие с сътрудниците си от Европейския съюз по редица проблеми, в това число отхвърли му за изпращане оръжия за Украйна и поддържането на икономическите връзки с Москва, даже откакто съветските въоръжени сили нахлуха в Украйна през 2022 година, отбелязва Ройтерс.
Прочетете още
Орбан сподели след срещата, че единствено завръщането на Тръмп в Белия дом може да донесе мир в Украйна.

" Имаме потребност от водачи в света, които са уважавани и могат донесе мир. Той е един от тях! Върни се и ни донеси мир, господин президент! ", написа Орбан в обява в обществената мрежа " Х ".

Унгарският министър председател, на който се възхищават доста консерватори в Съединените щати се възхищават поради твърдата му политика във връзка с имиграцията, поддръжката за фамилията и гласната позиция в интерес на националния суверенитет, сподели на видеозапис, оповестен на страницата му във " Facebook ", че по време на мандата на Тръмп от  2017 до 2021 година е имало мир в Близкия изток, а също и в Украйна. Ако Тръмп беше избран отново през 2020 година, войната в Украйна нямаше да я има, изрази убеденост той.

Орбан постоянно влиза в разногласия с Европейски Съюз поради антимигрантските си акции и дейности за слагане на правосъдната система, неправителствените организации и медиите в Унгария под компактен държавен надзор, които съгласно критиците разрушават демокрацията в страната.

Той се опълчи и на глобите на Европейски Съюз против Русия, макар че до момента не им е налагал несъгласие, и блокира за известно време през декември решение на Европейски Съюз за даване на нова помощ за Украйна, само че в последна сметка даде единодушието си при започване на тази година, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР