Унгарският премиер Виктор Орбан изрази днес симпатията си към лидера

...
Унгарският премиер Виктор Орбан изрази днес симпатията си към лидера
Коментари Харесай

Орбан благодари на Салвини за свършената работа като италиански вътрешен министър

Унгарският министър председател Виктор Орбан изрази през днешния ден благосклонността си към водача на италианската партия " Лига " Матео Салвини, съобщи Франс прес.„

В писмо, оповестено от Унгарската телеграфна организация, Орбан назовава Салвини собствен " военен приятел " в битката за " съхраняването на християнското завещание на Европа и против миграцията ".

Орбан благодари на Салвини за свършената работа през 14-те месеца, през които беше вътрешен министър на Италия. Според Орбан достиженията на Салвини са от голяма важност освен за Италия, само че и за цяла Европа.

Орбан и Салвини се срещнаха няколко пъти през последните месеци и даже обсъждаха основаване на коалиция в Европейския парламент след европейските избори през май, напомня Франс прес.

И двамата се показват за водачи на националистическите сили в Европа, последователи са на твърдата линия против имиграцията и са сериозни към институциите на Европейския съюз.

" Ние, унгарците, в никакъв случай няма да забравим, че Вие бяхте първият водач от Западна Европа, който постави завършек на напора на противозаконни имигранти в Европа през Средиземно море. Какъвто и да е бъдещият процес на италианската политическа сцена и въпреки да сме част от разнообразни политически фамилии в Европа, ние Ви считаме за наш съдружник и военен приятел в битката за запазване на християнското завещание на Европа и против миграцията ", акцентира Орбан в писмото си.

То е оповестено в деня, когато Матео Салвини бе изолиран от властта в Италия, откакто досегашните му съдружни сътрудници от Движение " Пет звезди " и левоцентристката Демократическа партия реализираха единодушие да сформират ново държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР