Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред растяща опозиция от

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред растяща опозиция от
Коментари Харесай

Разраства се бунтът в ЕНП срещу Виктор Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан е изправен пред растяща съпротива от страна на партньорските десноцентристки партии в Европейския парламент, оповестиха международните организации и Българска телеграфна агенция. Този протест против него може да повлияе на изборите за Екологичен потенциал през май, отбелязва АП.

Няколко християндемократически партии оповестиха, че се опълчват на продължаването на участието на партията на Орбан " Фидес " в Европейската национална партия.

Една люксембургска и две белгийски партии изпратиха писмо до управлението на ЕНП, в което желаят " Фидес " да бъде изключена, тъй като унгарският водач " работи в шокиращо несъгласие " с християндемократическите полезности на ЕНП. Европейската национална партия е прекомерно значима, " с цел да бъдем подкопавани в личните си редици от това, против което сме толкоз решени да се борим: популизма, учреден на шовинизъм, и откритата неприязън против европейската интеграция ", обявиха те.

Лидерът на белгийската франкофонска партия Демократично-хуманистичен център Максим Прево сподели през днешния ден, че " ексцесиите на Орбан към този момент станаха неприемливи и не могат повече да бъдат подкрепяни ".

Холандски и португалски партии се причислиха към разрастващото се неодобрение, че Орбан е отишъл прекомерно надясно по отношение на обичайните християндемократически полезности. Лидерът на холандската партия " Християндемократически апел " Рутгер Плаум съобщи, че " последните събития са посочили, че неофициалните диалози с " Фидес " към този момент нямат стремежи резултат ". Португалската Народна партия съобщи в писмо до управлението на ЕНП, че разликите с " Фидес " са " прекомерно основни ", с цел да остане партията на Орбан в ЕНП.

Председателят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер съобщи пред немския вестник " Шпигел ", че сега в ЕНП върви разискване какво да бъде решението във връзка с партията на Орбан, заяви Франс прес.

" Много скоро ще предприемем съответни дейности ", сподели Вебер и акцентира, че с изявленията си и с публичните си прояви Виктор Орбан е нанесъл забележителен ущърб на Европейската национална партия. " По тази причина чакам от него да се извини и да постави завършек на това си държание ", безапелационен бе водачът на ЕНП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР