Унгарският премиер Виктор Орбан беше инжектиран с ваксината срещу КОВИД-19,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан беше инжектиран с ваксината срещу КОВИД-19,
Коментари Харесай

Виктор Орбан се ваксинира с китайската ваксина

Унгарският министър председател Виктор Орбан беше инжектиран с имунизацията против КОВИД-19, създадена от китайската лаборатория Синофарм. Това заяви самият той в формалната си страница във Facebook, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ваксиниран ", написа Орбан в известието, съпроводено от фотоси на инжектирането му и доктор, показващ кутията с китайската ваксина.

 Снимка: Официален профил във Фейсбук на Виктор Орбан



Унгария ще удължи в някои региони до 15 март периода на локдауна, като през идващите две седмици се чака растеж на случаите на ковид при третата вълна на епидемията, разгласи преди три дни началникът на канцеларията на Виктор Орбан.

На конференция Гергей Гуяш сподели, че идващите две седмици ще бъдат " извънредно сложни ", само че означи, че темпото на имунизацията в Унгария ще се ускори, откакто от сряда в страната стартира да се употребява имунизацията на китайската компания Синофарм (Sinopharm). По думите му самият Орбан ще получи идната седмица доза от тази ваксина.

Тогава беше оповестено, че за последните 24 часа са открити 4385 нови случая - най-големият брой на дневна база от началото на годината. В 10-милионна Унгария до момента са регистрирани 414 514 случая на ковид, от които 14 672 са завършили със гибел.

Над половин милион души в страната са получили най-малко една доза ваксина против КОВИД-19. Освен позволените от Европейски Съюз ваксини на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech), Модерна (Moderna) и АстраЗенека (AstraZeneca) Унгария е единствената страна от съюза, която употребява имунизацията на китайската компания Синофарм и съветската Спутник V.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР