Унгарският МОЛ Фехервар осъществи обрат и записа изненадваща победа с

...
Унгарският МОЛ Фехервар осъществи обрат и записа изненадваща победа с
Коментари Харесай

Кьолн тръгна успешно, но ранно изгонване обърка всичко

Унгарският МОЛ Фехервар реализира поврат и записа изненадваща победа с 2:1 при визитата си на немския Кьолн от плейофите на Лигата на конференциите.

„ Козлите “ взеха ранен задатък, откакто още в 14-ата минута се разписа намиращият се в мощна форма Флориан Дитц. С това обаче се изчерпаха положителните вести за отбора през довечера. Само шест минути по-късно той остана в понижен състав, откакто Юлиан Шабо си изкара червен картон като финален в защитата. Така гостите съумяха да реализират цялостен поврат още преди почивката с голове на Будву Зивзивадже (32’) и Палко Дардай (40’), на който асистира точно грузинският нападател. Макар и с човек по-малко на терена, през втората част домакините напълно направляваха играта, само че по този начин и не стигнаха най-малко до изравнителен гол, с който да избегнат провалянето. Така те ще разчитат на наложителна победа на реванша в Секешфехервар след седмица, с цел да влязат в групите на шампионата.

В различен мач от плейофите на шампионата полският Лех (Познан) реализира предстоящ триумф с 2:0 като хазаин на Дюделанж. Победата пристигна с голове на Кристофър Велде (6’) и Микаел Ишак (66’), а в 88-ата минута техният съотборник Антонио Милич си изкара пряк червен картон. Реваншът е идната седмица в Люксембург.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР