Унгарският министър-председател Виктор Орбан ще обсъди установяването на мир в

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан ще обсъди установяването на мир в
Коментари Харесай

Сиярто: Орбан и Тръмп ще обсъдят ситуацията в Украйна на среща

Унгарският министър-председател Виктор Орбан ще разиска установяването на мир в Украйна на среща с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида на 8 март, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто. Той съобщи, че унгарските управляващи имат вяра, че избирането на Тръмп за президент на Съединени американски щати ще усили възможностите за спокойно разрешаване на спора.


" И без неговото избиране виждаме доста по-малко очаквания за мир в обозримо бъдеще в Украйна, в сравнение с в случай че той бъде определен. Осъзнаваме, че с тази наша позиция не представляваме болшинството в Европа. Но все пак сме уверени в нея ", съобщи Сиярто пред РИА Новости.

Според министъра тези, които са се опитвали да " развият събитията на бойното поле ", с цел да подобрят военната обстановка в интерес на Украйна, са се провалили. Той упрекна съдружниците на Украйна, че протакат бойните дейности. Ако Доналд Тръмп беше спечелил изборите през 2020 година, съобщи Питър Сиярято, спорът в Украйна нямаше да доближи такива размери и обстановката в Близкия изток щеше да бъде позволена доста по-бързо.

През януари Виктор Орбан поддържа решението на Доналд Тръмп да се кандидатира на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Според унгарския министър председател консерваторите в Европа и Съединени американски щати би трябвало да се борят дружно, с цел да " изтръгнат институциите във Вашингтон и Брюксел от ръцете на либералите ". Според организация Блумбърг срещата им във Флорида ще ускори безпокойството измежду съдружниците на Съединени американски щати от възможното завръщане на Тръмп на президентския пост./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР