Унгарският министър-председател Виктор Орбан поднови в събота атаката си срещу

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан поднови в събота атаката си срещу
Коментари Харесай

Орбан осъди федерализма на ЕС и джендър офанзивата

Унгарският министър-председател Виктор Орбан възобнови в събота офанзивата си против Европейския съюз за провеждането на това, което той назова " ЛГБТ атака " , заявявайки, че неговото националистическо държавно управление ще отбрани християнските корени на страната.

По време на тирада на Орбан в Бейле Тушнад, Румъния, също сподели, че се надява изборите за Европейски парламент следващата година да укрепят държавните управления в границите на блока, които отхвърлят " федерализма ", представляван от Германия и Франция.

На власт от 2010 година Орбан одобри закон през 2021 година, забраняващ потреблението на материали, обсъждани като насърчаващи хомосексуалността и смяната на пола в учебните заведения, базирайки се на нуждата да се защитят децата от " ЛГБТК агитация " и по този метод ескалира разногласието с Европейски Съюз.

Той също влезе в спор с Брюксел по други въпроси, в това число върховенството на закона и промените в унгарските медии и правосъдната система.

Европейски Съюз е " или империя, или (индивидуални) народи... Не бива да имаме никакви илюзии: федералистите се пробват да ни изтласкат ", сподели Орбан.

" Те намерено желаеха смяна в държавното управление (през 2022 г.) в Унгария ", сподели Орбан и добави, че същото важи и за Полша.

Полша организира парламентарни избори тази есен, когато консервативната партия " Право и правдивост " (PiS) ще се бори за трети мандат. Тя е приела доста политики, които съответстват с тази на Орбан, и двете страни са вкарани в спор за върховенството на закона с блока, който докара до прекъсване на някои фондове на Европейски Съюз.

Орбан сподели, че салдото сред федералистите и нациите, които не желаят да правят отстъпка повече пълномощия на Брюксел, е нарушен, когато Англия напусне блока, и в този момент единствено Варшава и Будапеща се " придържат към своята (антифедералистка) позиция ".

Междувременно той ускори своята анти-ЛГБТ изразителност, защото икономическите проблеми на Унгария ескалираха. Годишната инфлация надвиши 25% през първото тримесечие.

" Европейски Съюз отхвърля християнското завещание, прави замяна на популацията си посредством миграция... и организира ЛГБТК атака ", сподели той в събота.
 Орбан: Украйна в НАТО е причина за нова международна война
Орбан: Украйна в НАТО е причина за нова международна война

В западните страни към момента доминират войнствените настроения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР