Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от

...
Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от
Коментари Харесай

Квалификант отстрани Карлос Алкарас от Мастърс турнира в Рим

Унгарският квалификант Фабиан Марожан сервира най-голямата изненада на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Рим, откакто в мач от третия кръг победи с 6:4, 7:6(4) поставения под номер 2 в схемата Карлос Алкарас от Испания.

23-годишният Марожан, който заема 135-о място в международната класация и до началото на конкуренцията в италианската столица нямаше победа в главната скица на шампионат на АТП, изигра съвсем непогрешим дуел и надигра изцяло именития си конкурент.

Още в първия гейм на мача Марожан трябваше да избавя точка за пробив, само че това се оказа единственият брейкбол, който се откри пред Алкарас съвсем до самия завършек на мача. Унгарецът доминираше изцяло играта от главната линия и съумя да осъществя единствения пробив в първия сет за 3:1 гейма, което му обезпечи и спечелването на откриващата част.

Във втория сет Марожан продължи да държи самодейността и още веднъж стигна първи до пробив. Това стана в седмия гейм, с цел да поведе с 4:3.

Тук обаче неналичието на опит у Марожан си пролича и Алкарас, който от новата седмица ще изпревари Новак Джокович на върха в международната класация, съумя незабавно да върне пробива. Испанецът обаче не съумя да употребява инерцията, с цел да осъществя втори пробив и по този начин се стигна до тайбрек.

В него Алкарас поведе с 4:1 точки, само че в този миг Марожан още веднъж се върна към най-хубавата си игра и с шест следващи точки завоюва тайбрека със 7:4, а с това и мача.

Марожан приключи дуела с 30 печеливши удара и единствено 7 непредизвикани неточности. От другата страна на мрежата Алкарас направи единствено 15 " уинъра " и позволи 8 непредизвикани неточности.

На осминафиналите на шампионата унгарският квалификант ще срещне хърватина Борна Чорич, който се наложи над испанеца Роберт Карбайес Баена със 7:6(3), 6:1.

Напред към четвъртия кръг продължава и германецът Яник Ханфман, който завоюва с 6:4, 4:6, 6:3 против представителя на домакините Марко Чекинато. За място на четвъртфиналите Ханфман ще играе с спечелилия от двойката сред Андрей Рубльов (Русия) и Алехандро Давидович Фокина (Испания).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР