Унгарския Центравоевропейски университет (ЦЕУ) огласи днес, че ВУЗ-ът е бил

...
Унгарския Центравоевропейски университет (ЦЕУ) огласи днес, че ВУЗ-ът е бил
Коментари Харесай

Университет на Сорос се жалва, че е изхвърлен от Унгария

Унгарския Центравоевропейски университет (ЦЕУ) огласи през днешния ден, че ВУЗ-ът е бил „ заставен “ да реалокира най-престижните си образователни стратегии във Виена след дълга и яростна правна борба с държавното управление на Виктор Орбан.
„ ЦЕУ беше пропъден със мощ “, сподели Михаел Игнатиеф, ректор на университета, който беше учреден от американския милиардер с маджарски генезис Джордж Сорос.
„ Това е невиждано. Американска институция беше извадена от страна, която е съдружник в НАТО. “
От университета декларират, че ще стартират да преподават всички упълномощени от Съединени американски щати стратегии на ново място във Виена, което ще стартира да работи през септември 2019 година
ЦЕУ обаче ще резервира кампуса си в Будапеща, а тези, които са се записали там, ще могат да завършат своето образование.
Привличайки студенти от над 100 страни и основно предлагайки упълномощени от Съединени американски щати магистърски стратегии, ЦЕУ от дълго време се смята от националиста Орбан за неприятелски бастион на либерализма.
Основан от родения в Унгария Сорос през 1991 година и нает в американската страна Ню Йорк, ЦЕУ декларира, че задачата на закона, признат през април 2017 година, е да се слагат строги условия към задграничните университети.
Приемането на законопроекта, считано от критиците на тази стъпка за удар против академичната независимост, беше представено в неотдавнашния отчет на Европейски Съюз за Унгария, който подтикна Европейския парламент да стартира невиждано правосъдно деяние по така наречен Член 7 против Будапеща през септември.
Според ЦЕУ от този момент те съблюдават закона, като открива своя активност в щата Ню Йорк, за което американските регулатори потвърдиха, че провежда просветителни действия.
Но представител на държавното управление в Будапеща назова американския кампус " кампуса Патьомкин ", който не дава отговор на новите правила, заради което държавното управление отхвърля да подпише съглашение с управляващите на Съединени американски щати, което да разреши на ЦЕУ да продължи да работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР