Унгарските власти съобщиха, че планират да увеличат срока, в рамките

...
Унгарските власти съобщиха, че планират да увеличат срока, в рамките
Коментари Харесай

Унгария увеличава срока, в който университетът на Сорос да изпълни новите изисквания

Унгарските управляващи оповестиха, че възнамеряват да усилят периода, в границите на който влиятелният Централноевропейски университет (ЦЕУ), учреден от Джордж Сорос, да извърши новите условия за активността си.
Според управляващите управлението ще има още една година, с цел да отговори на новия закон, признат през април, в границите на който всички задгранични висши образователни заведения би трябвало да правят активността си на база на съглашение сред Унгария и страната хазаин, както и да имат филиал в съответната страна.
ЦЕУ, който се намира в Будапеща, е основан в щата Ню Йорк и единствено щатската власт може да подписва контракти с Унгария, което е в прорез с условията на закона. Университетът също по този начин няма посланичество в Съединени американски щати.
Правителството отхвърли обвиняванията, че с новия закон цели да нанесе удар по университета, който е учреден през 1991 година от Сорос и сега има студенти от 117 страни. Според управляващите новите ограничения целят да бъдат отстранени преимуществата, които задграничните образователни заведения имат, съобщи БГНЕС.
„ Крайният период за осъществяване на закона ще бъде продължен от настоящия – януари 2018 година, до януари 2019 година “, в случай че предлагането, изпратено до Народното събрание, бъде признато, сподели унгарският правосъден министър Ласло Трошанти.
Изменението на към този момент съществуващия закон за висшето обучение провокира всеобщи улични митинги в Будапеща и рецензии от интернационалната академична и политическа общественост.
„ Независимо от увеличаващите се офанзиви от чужбина, които нямат основни правни причини зад себе си, държавното управление продължава да упорства, че унгарският закон важи за всички, даже и за ЦЕУ “, добави Трошанти.
На образователното заведение отдавна се гледа като на неприятелски и самостоятелен бастион на либерализма против дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР