Унгарските власти са преустановили доставките на храна на търсещите убежище,

...
Унгарските власти са преустановили доставките на храна на търсещите убежище,
Коментари Харесай

Унгария е спряла доставките на храна на отхвърлените кандидати за убежище

Унгарските управляващи са прекратили доставките на храна на търсещите леговище, настанени в директните зони, оповестява електронното издание на швейцарския вестник Die Neue Zuercher Zeitung в поредна публикация, отдаден на огромната тематика за миграцията в Европа.
Правозащитници упрекват Унгария, че по този метод управляващите се пробват да принудят мигрантите да се откажат от правни дейности и да изоставен страната в най-кратки периоди. Поради тази причина са поискали интервенция от Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург. След извършено следствие е доказано, че в реалност Будапеща е разпоредила сходни ограничения. В резултат органът е издал решение, което задължава управляващите в централноевропейската страна да дават хранителни артикули на търсещите леговище, добавя организация Фокус.
Констатирани са четири случая, два от които – със фамилии от Афганистан, едното от които – с бебе. Молбите на търсещите леговище са отхвърлени през юли, след близо две години престой в директната зона на границата със Сърбия. След това майката, която е кърмила бебе, и малолетните й деца са били лишени от храна и са били инструктирани да чакат експулсирането си в Сърбия.
Друг случай визира двама братя от Сирия. Едва след разпореждането на краткотрайните ограничения от Европейски съд по правата на човека, на лицата са обезпечени постоянни дажби храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР