Унгарските власти отново са отказали да предоставят храна за кандидати

...
Унгарските власти отново са отказали да предоставят храна за кандидати
Коментари Харесай

Унгария отказва да предостави храна на кандидати за убежище, твърдят правозащитници

Унгарските управляващи още веднъж са отказали да дават храна за претенденти за леговище в по този начин наречената " директна зона " на границата със Сърбия, оповестяват правозащитници, представени от осведомителния портал index.hu, съобщи ДПА.

Иракска двойка е била нахранена едвам в четвъртък, откакто е прекарала пет дни без храна. Това е станало след незабавна намеса на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), съобщи представител на Унгарския хелзинкски комитет (УХК) пред портала. Двойката е била принудена да яде остатъци от храната на трите си деца, които са били хранени постоянно, сподели представителят и добави, че съгласно УХК отношението към двойката съставлява форма на мъчение.

През август УХК упрекна Унгария, че не храни хората в директните зони, които са затворени от унгарската страна, само че отворени откъм Сърбия. Тогава управляващите започнаха да дават храна след към две седмици.

Унгария е упреквана, че третира сурово претендентите за леговище по време на процедурата по разглеждането на молбите им, с цел да не предизвиква бежанците да желаят леговище.

Транзитните зони в Унгария се намират в Рьоске и Томпа. Малцина получават леговище след процедурите, които може да продължат с месеци. Междувременно претендентите не могат да напущат оградените зони, което ги слага в риск от малтретиране.
Унгария твърди, че те остават непринудено в зоните, тъй като могат да изоставен във всеки миг, въпреки и единствено в посоката, от която са пристигнали - Сърбия. Ако го създадат, те автоматизирано губят правото на леговище.

Консервативният маджарски министър-председател Виктор Орбан зае твърда позиция към бежанците и мигрантите по време на рецесията от 2015-16 година Страната му беше първата, която забрани влизането им в страната и одобри закони, които целят да обезсърчат мигрантите да минават директно или да желаят леговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР