Унгарски служител по сигурността изстреля три предупредителни изстрела рано тази

...
Унгарски служител по сигурността изстреля три предупредителни изстрела рано тази
Коментари Харесай

Унгарски граничари стрелят, за да спрат мигранти на границата със Сърбия

Унгарски чиновник по сигурността изстреля три предупредителни изстрела рано тази заран , откакто към 60 мигранти се пробват да пробият път през контролно-пропускателен пункт на южната граница на държавата-членка на Европейски Съюз със Сърбия, оповестява полицията, представена от " Ройтерс ".

Никой не е ранен при случая , разяснява представителят Силвия Сабо. Полицията оповестява, че групата се е пробвала да влезе в Европейския съюз на пункта " Рошке " към 4 и 30 часа, като принуждават чиновник по сигурността да стреля.

Пунктът е място на огромни протести в разгара на мигрантската рецесия в Европа през 2015 година, когато полицията се сблъска със стотици, които се пробват да пробият границата на Европейски Съюз.

По-късно министър председателят Виктор Орбан подреди издигането на стоманена ограда по границата на Унгария, ограничавайки идващите. Но трафикът на мигранти стартира да се усилва още веднъж в края на предходната година и сега има няколко стотици опити за противозаконни прекосявания седмично .

По-голямата част от групата във вторник не съумява да премине границата, а четиримата, които съумяват да влязат в Унгария са хванати , разяснява полицията и добавя, че пунктът е затворен.

По-големият магистрален контролно-пропускателен пункт за интернационален пътнически и товарен трафик на " Рошке " остава отворен, съобщи полицията.
 Нараснал е броят на мигрантите, влизащи в Европа от Турция през 2019 година
Нараснал е броят на мигрантите, влизащи в Европа от Турция през 2019 година

Повече от 82 000 мигранти са се пробвали да влязат в Европа без позволение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР