Унгарски съд постанови, че правителството на Виктор Орбан трябва да

...
Унгарски съд постанови, че правителството на Виктор Орбан трябва да
Коментари Харесай

Правителството на Орбан трябва да се извини на Унгарския хелзинкски комитет, реши съд

Унгарски съд постанови, че държавното управление на Виктор Орбан би трябвало да се извини обществено на Унгарския хелзинкски комитет (УХК) за отправени по негов адрес погрешни изказвания, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Според Върховния съд на Унгария държавното управление на националконсервативния министър председател Виктор Орбан е подронило репутацията на правозащитната организация, разпространявайки лъжливи изказвания за нея.

Съдът реши, че държавното управление би трябвало да сервира извинения на уеб страницата си и посредством осведомителна организация МТИ. То би трябвало да изплати и 6 хиляди евро на УХК.

Решението е обвързвано с проведено от държавното управление допитване до народа за миграционната политика. В един от въпросите в това допитване от 2016 година се съдържаше изказванието, че УХК пази концепцията мигрантите в Унгария да получават по-леки присъди за осъществени закононарушения от унгарците. Организацията отхвърли това изказване и внесе тъжба за клюка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР