Унгарската външна политика трябва да се съобразява с три града

...
Унгарската външна политика трябва да се съобразява с три града
Коментари Харесай

Орбан: Съобразявам политиката си с Анкара, Москва и Берлин

Унгарската външна политика би трябвало да се преценява с три града - Анкара, Москва и Берлин – три велики сили, към които Унгария се е развивала през вековете. Това съобщи министър председателят Виктор Орбан след среща с турския президент Реджеп Ердоган в Будапеща.

"Стабилно турско държавно управление и постоянна Турция са авансово изискване за това, Унгария да не е застрашена по никакъв метод от миграционна вълна по сушата “, съобщи Орбан по време на взаимна конференция.

Той акцентира, че е в полза на страната му Турция да остане мощна и способна да поддържа мира в своя район, както и да управлява незаконната миграция към Европа

Унгарският министър председател заяви, че с Анкара ще усилят равнището на военното си съдействие и ще изградят "мощни връзки " във военната промишленост, отчитайки, че през последните десетилетия не е имало задоволително пари и сила, с цел да се развива защитата.

"Ние ще наваксаме по този въпрос в този момент. Целта на Унгария е да построи съвременна и ефикасна национална войска “, увери Орбан.

По думите му връзките с Турция постоянно са уравновесени, подредени и положителни, основаващи се на почитание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР