Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне Европейската народна партия

...
Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне Европейската народна партия
Коментари Харесай

Орбан: Фидес може да напусне ЕНП

Унгарската ръководеща партия Фидес може да напусне Европейската национална партия (ЕНП), съобщи в петък министър председателят на Унгария Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

ЕНП прекрати краткотрайно през март участието на Фидес поради опасения, подбудени от популистките антиимигрантски акции на Орбан, подкопаването на правовата страна, свободата на печата и правата на малцинствата при неговото ръководство. Фидес не получи покана за двудневния конгрес на ЕНП в Хърватия тази седмица.

Европейският закостенял блок сподели, че ще изследва изискванията в Унгария и ще реши дали да остави Фидес в редиците си, развой, който новият ръководител на ЕНП Доналд Туск чака да завърши до края на януари.

Националистът Орбан даде през днешния ден изявление за унгарското публично радио. " Запазваме участието си замразено ", сподели той. " Ще изчакаме ЕНП да изрази ясно възгледите и проектите си и тогава ще вземем решение ", добави той.

В тирада на конгреса в Загреб Туск не назова поименно Орбан, само че сподели, че паневропейската политическа групировка е решена да се опълчи на манипулативния популизъм и подправените вести.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР