Унгарската полиция е стреляла по камион, превозващ около 30 души,

...
Унгарската полиция е стреляла по камион, превозващ около 30 души,
Коментари Харесай

Граничната полиция в Унгария стреля по камион, превозващ нелегални мигранти

Унгарската полиция е стреляла по камион, пренасящ към 30 души, за които се допуска, че са незаконни мигранти, откакто камионът е минал през контролно-пропускателен пункт на границата с Австрия, без да спре. Това оповестиха от унгарската полиция, осведоми " Ройтерс ".

Полицията на окръг Дьор-Мошон-Шопрон посочи, че случаят е станал през вчерашния ден, като полицейски патрули в пограничното село Харка са забелязали камиона да се движи със сериозна скорост към пропускателния пункт.

Полицай е застанал пред камиона, давайки знак, че би трябвало да спре за инспекция. Но вместо това той ускорил, принуждавайки го да се махне от пътя му, до момента в който негов сътрудник е стрелял, пробвайки се да принуди транспортното средство да промени посоката, посочи полицията в изказване на уеб страницата си.

Камионът с маджарски номера е минал границата и по-късно се е развалил. Австрийската полиция е задържала египетския водач и към 30 пасажери от незнайни националности в задната част на камиона.

Според полицейски данни унгарските управляващи са прибирали към 2000-2500 мигранти седмично на южната граница на страната със Сърбия и Румъния през последните седмици на 2021 година Унгария построи ограда с бодлива тел по сръбската граница, с цел да спре влизането на мигранти през 2015 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР