Унгарската петролна и газова компания MOL води преговори за заплащане

...
Унгарската петролна и газова компания MOL води преговори за заплащане
Коментари Харесай

Унгарската MOL предлага да плаща транзита на руския петрол през Украйна

Унгарската петролна и газова компания MOL води договаряния за възнаграждение на преноса на съветския нефт през Украйна, оповестиха за Интерфакс от компанията.

" Транспортирането на нефт по тръбопровода " Дружба " е прекратен за няколко дни, доколкото знаем, заради механически проблеми на банките, свързани с заплащането на директна такса от съветската страна. Независимо че MOL разполага с петролни ресурси за няколко седмици, компанията работи за разрешаване на обстановката, и също по този начин договаря за вдишване заплащането на директните такси през Украйна ", разясняват от унгарската компания.

Малко по-рано от съветската компания " Транснефт " оповестиха, че от 4 август са спрени директните доставки на съветски нефт през територията на Украйна, заради посочените аргументи.

По южното отклонение на петролопровода " Дружба ", преминаващ през територията на Украйна, доставките на нефт се правят по посока на европейските рафинерии в Унгария, Словакия и Чехия. Това става въз основа на дълготрайно съглашение сред " Транснефт " и украинската " Укртранснафта ", за даване на услуги за превозване на нефт при изискванията на 100% предплащане. Услугите се дават на основата на заплатените размери.

Транзитът на нефт по северното отклонение на петролопровода " Дружба ", през Беларус в посока Полша и Германия, върви обикновено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР