Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air за втора поредна година бе

...
Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air за втора поредна година бе
Коментари Харесай

Wizz Air е най-лошата авиокомпания в Европа за втора поредна година

Унгарската нискотарифна самолетна компания Wizz Air за втора поредна година бе приета за най-лошата самолетна компания в Европа. Както написа Mirror, базирайки се на данни от изследване, извършено измежду британци от Which?, точно към Wizz Air са отправени най-вече недоволства на пасажери поради закъснения на полети и неприятно обслужване.

По данни на Службата за гражданска авиация на Обединеното кралство, сред октомври 2022 и септември 2023 година единствено 63% от полетите на унгарската самолетна компания са пристигнали в точния момент. Около 2% от нейните полети са закъснели с повече от три часа, повече в сравнение с множеството ѝ съперници. Авиокомпанията получи неприятни оценки по всички индикатори, в това число единствено една звезда от пет за обслужване на клиенти. Един респондент споделя, че е „ невероятно да се свърже с самолетната компания “ по отношение на анулиран полет, до момента в който различен се оплаква, че Wizz Air е „ извънредно ненужен и не дава отговор “, когато имат потребност от помощ.

На собствен ред Wizz Air разкритикува рейтинга, като съобщи, че „ методологията на изследването е подвеждаща и резултатите не са представителни “ и че не са интервюирани задоволително клиенти на компанията.
Teztour

Which? интервюира пътешествениците за полети през последната година, като проучва общо над 10 000 полета. Пътниците оценяваха превозвачите по седем критерия, в това число обслужване на клиентите, съответствие цена-качество, улеснение на креслата, храна и питиета. Оценката на клиентите се пресмята въз основа на цялостното задоволство и вероятността да предлагат компанията.

Плътно зад Wizz Air се подреди Ryanair, която също означи невпечатляващ резултат, единствено с една звезда за комфорт на креслата, храна и питиета и обслужване на клиенти. В последната категория респондентите бяха изключително сериозни, като един пасажер споделя, че самолетната компания „ се отнася към клиентите с неуважение “, а различен пък, че самолетната компания просто „ не обслужва клиентите си “. Освен това самолетната компания получи единствено две звезди за качество на кацане, непорочност и околна среда в салона и три звезди за съответствие цена-качество.

Списъкът с петте най-лоши самолетни компании допълват Iberia (Испания), Vueling (Испания) и British Airways (Великобритания). Междувременно Jet2 на Обединеното кралство заема първото място измежду близкомагистралните самолетни компании за трета поредна година. Авиокомпанията получи цели пет звезди за обслужване на клиенти, а също така има едно от най-ниските равнища на анулация на полети в последната минута от всички самолетни компании, участващи в изследването.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР