Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air намалява броя дестинации, които обслужва

...
Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air намалява броя дестинации, които обслужва
Коментари Харесай

Wizz Air спира много полети от и до България

Унгарската нискотарифна самолетна компания Wizz Air понижава броя дестинации, които обслужва от България, като ще бъдат спрени полетите до шест дестинации от София и две от Варна. Това излиза наяве от отговор на компанията на питане на Money.bg.  

Става дума за маршрутите от българската столица до италианските летища Катаня и Неапол, немското Нюрнберг, швейцарското Базел, гръцкото в Атина и испанското в Малага. Заедно с тях ще бъдат понижени и дестинациите от Варна, като самолетната компания към този момент няма да лети до Тел Авив и Милано Бергамо.  

" Тъй като авиационната промишленост се въздейства от търсенето на пасажерите и сезонността, WIZZ реши да усъвършенства графика си за София и Варна съгласно представянето на маршрутите и пазарното търсене “, се споделя в коментара на превозвача.  

От Wizz Air прибавят още, че е планувано полетите до спрените дестинации да бъдат възобновени другото лято. Тук е мястото обаче да се означи, че те не бяха оповестени първоначално като сезонни. Два от маршрутите – до Атина и до Малага, бяха пуснати през тази пролет. А тези от Варна до Милано Бергамо и Тел Авив – предишното лято.  

Преди време бяха спрени други дестинации, които нямаха задоволителен триумф – от София до английските гладове Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд, до грузинския Кутаиси, до шведския Малмьо и норвежката столица Осло.  

Преди идното понижаване на дестинациите, унгарската самолетна компания лети до 44 летища в Европа в 20 страни. Превозвачът има основани в София седем самолета и един във Варна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР