Унгарската нефтена компания MOL и словашката Slovnaft съобщиха, че са

...
Унгарската нефтена компания MOL и словашката Slovnaft съобщиха, че са
Коментари Харесай

Унгария и Словакия платиха за транзита на руски нефт през Украйна

Унгарската нефтена компания MOL и словашката Slovnaft оповестиха, че са платили за преноса на съветски петрол през Украйна по нефтопровода " Дружба " и чакат доставките да бъдат обновени в околните дни.

Украинската страна спря подаването на петрол, откакто Русия не съумя да заплати директните такси поради европейските наказания. Руският тръбопроводен монополист " Транснефт " уточни, че е направил заплащания за августовския пренос на нефт към украинския оператор " Уктранснафта " на 22 юли, само че парите са били върнати назад на 28 юли, защото заплащането не е минало.

" Газпромбанк ", която е направила заплащането, сподели, че парите са били върнати заради рестриктивните мерки на Европейския съюз, се показва в изказването на " Транснефт ".

На фона на прекратените доставки на 9 август цените на нефта в Европа започнаха да нарастват. След известията за осъщественото заплащане от Словакия и Унгария стартира спад на цените.

През юни Европейският съюз съгласува шестия пакет наказания против Русия, които плануват отвод от съветски петрол. От възбраните беше изключен тръбопроводният петрол, доставян по южното отклонение на нефтопровода " Дружба ". Унгария и Словакия оповестиха, че не могат бързо да заменят тези доставки. България също получи пролонгация за доставките на съветски петрол с танкери по море до края на 2024 година

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР