Унгарската икономика ще отбележи ръст от 4% през следващите години,

...
Унгарската икономика ще отбележи ръст от 4% през следващите години,
Коментари Харесай

Унгарската икономика не се нуждае от еврофондовете, заяви Виктор Орбан

Унгарската стопанска система ще означи растеж от 4% през идващите години, страната ще реализира цялостна претовареност до 2022 година, заплатите ще се усилят и Унгария не се нуждае от еврофондовете, с цел да реализира триумф, сподели министър председателят Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ".

По думите му Унгария би трябвало да остане в Европейски Съюз, с цел да има достъп до пазарите му, а не тъй като се нуждае от фондовете, които получава от блока.

Партията на Орбан " Фидес " към този момент води в социологическите изследвания преди изборите през април, на които той се надява да завоюва трети следващ мандат. Премиерът води акция, изпълнена с гневни антиимигрантски послания и обещания за великодушни държавни дотации за фамилиите и нарастване на пенсиите.

Европейската комисия обмисля някои от фондовете, които блокът отпуска на страните членки, да бъдат обвързани със спазването на върховенството на закона. Това се възприема като метод да бъдат обуздани Унгария, Полша и други някогашни комунистически страни, в които ръководещите партии през последните години упражняват надзор върху медиите и съдилищата, разяснява " Ройтерс ". Орбан постоянно подлага на критика политиките на Европейски Съюз за имиграцията и по други въпроси.

" Това, от което се нуждаем, не са парите на европейците, а техният пазар... по тази причина би трябвало да останем в Европейски Съюз ", сподели министър председателят. По думите му само " сили, които поддържат непознатите вложения " настояват, че еврофондовете са авансово изискване за икономическия триумф на Унгария.

През 2015 година по данни на Европейския парламент страната е получила към 5.6 милиарда еврофондове и е внесла едвам 946 милиона, което я прави един от най-големите чисти бенефициенти на глава от популацията от европейски пари. Страната получава близо 500 евро на човек чисти дотации от Брюксел по отношение на БВП на глава от популацията от към 10 000 евро.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР