Унгария започна да принуждава някои от кандидатите за убежище да

...
Унгария започна да принуждава някои от кандидатите за убежище да
Коментари Харесай

Унгария отказва храна на бежанци, за да ги принуди да се върнат

Унгария стартира да принуждава някои от претендентите за леговище да се откажат от молбите си, лишавайки ги от храна, сигнализира правозащитна организация, представена от ДПА.

Мярката е ориентирана против хора, които са обжалвали отхвърлянето на първа инстанция на техните молби за приемане на леговище, споделя унгарският Хелзинкски комитет. По време на апелативната процедура претендентите са държани в затворена директна зона на границата на Унгария със Сърбия и на някои от тях е била отказана храна.

По време на апелативната процедура на претендентите се отхвърля влизане в Унгария, само че унгарските имиграционни управляващи им разрешават да се върнат в Сърбия когато и да е, добавя Хелзинкският комитет, като се базира на разкази на претенденти за леговище и на техни юристи.
"Това е еднакво на нечовешко отношение и на неуместна юридическа обстановка ", добавя неправителствената организация.

Унгарският министър председател Виктор Орбан възприе твърда линия по отношение на бежанците и мигрантите през миграционната рецесия през 2015-2016 година Унгария бе първата, която спря мигрантите да влизат на територията й и одобри закони, които разубеждават мигрантите да се пробват да минат пренос през страната или да желаят леговище там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР