Унгария удължава до февруари извънредно положение, което позволява частични мерки

...
Унгария удължава до февруари извънредно положение, което позволява частични мерки
Коментари Харесай

Унгария удължава извънредното положение до 8 февруари

Унгария удължава до февруари изключително състояние, което разрешава частични ограничения за блокиране, ориентирани към ограничение на повишаването на смъртните случаи от ковид, съобщи Агенция Франс Прес.
Първоначално публикуван до 11 декември, указът, оповестен късно във вторник, в този момент е продължен от държавното управление с още два месеца до 8 февруари.
Мерките включват комендантски час сред 20:00 и 5:00 ч. сутринта, възбрана за събирания, наложително носене на маски на публични места и онлайн образование за гимназии и университети. Те бяха въведени като част от изключително състояние, оповестено на 11 ноември.
Смъртните случаи и случаите на ковид се усилват в Унгария от септември, като асоциацията на водещите лекари предизвестява, че лечебните заведения с дефицит на личен състав скоро могат да бъдат претрупани.
Данните на Европейския център за надзор на болесттите (ECDC) демонстрират, че Унгария е с четвъртата най-висока смъртност от Covid-19 на милион души в блока - след Чехия, Белгия и България.
Днес са регистрирани над 4 200 нови инфекции измежду 9,8-милионното население на страната, като 7 499 пациенти с ковид са в болница, в това число 581 на вентилатори.
 
Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР