Унгария твърдо отказва да приеме бюджета и пакета за възстановяване

...
Унгария твърдо отказва да приеме бюджета и пакета за възстановяване
Коментари Харесай

Шансът Унгария да не блокира COVID бюджета на ЕС е нулев

Унгария твърдо отхвърля да одобри бюджета и пакета за възобновяване на Европейски Съюз след Коронавирус в настоящия му тип, тъй като това е еднакво на " изнудване ". Това съобщи през днешния ден Гергей Гуяш, началник на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

" Нулев късмет има бюджетът на Европейски Съюз или избавителният пакет да влязат в действие в настоящия си тип ", акцентира на брифинг Гуяш, допълвайки, че ветото на Унгария е " в минало време ".

Междувременно през днешния ден немското председателство на Европейски Съюз разгласи, че към момента търси решение на разногласието по бюджета и фонда за възобновяване, които имат за цел да отключат милиарди евро, с цел да оказват помощ на стопанските системи, наранени от пандемията.

" Много страни в Европа чакат парите да бъдат отпуснати ", сподели външният министър на Германия Хайко Маас преди срещата с сътрудниците си от Европейски Съюз.

По думите му " има огромен напън от всички страни за бързо намиране на решение ".

Полша и Унгария постановиха в понеделник несъгласие на приемането на бюджета на Европейски Съюз за 2021-2027 година и проекта за справяне с последствията от COVID-19, на обща стойност 1,8 трилиона евро, утвърдени през юли от страните членки.

Причината е включена уговорка, която обвързва достъпа до финансиране със зачитането на върховенството на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР