Унгария трябва да се съсредоточи върху войната в Украйна, а

...
Унгария трябва да се съсредоточи върху войната в Украйна, а
Коментари Харесай

САЩ съветват Унгария да се съсредоточи върху войната на Русия, а не върху глупости

Унгария би трябвало да се концентрира върху войната в Украйна, а не върху подправени въпроси, сподели американският дипломат пред Агенция Франс Прес, до момента в който американските и европейски консерватори в четвъртък осъдиха " вируса на уокизма " на среща в Будапеща, написа " Франс 24 ".

Будапеща е хазаин на Conservative Political Action Conference (CPAC) за втора поредна година, на която участват най-вече американски и европейски консерватори.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се нахъса против " вируса на уокизма ", популяризиран от " западните либерали " на събранието, като се похвали, че има " противоотровата ".

Орбан прикани и за връщането на Доналд Тръмп в Белия дом.

" Има тъпо предпочитание да се приказва за подправена културна война в Унгария ", сподели американският дипломат Дейвид Пресман в изявление за Агенция Франс Прес.

" В същото време има същинска война в съседство, където хиляди умират в нападателната война на Владимир Путин ", сподели дипломатът в сряда по време на посещаване за среща с филантропични служащи и бежанци покрай украинската граница.

" Тук не става дума за уокизъм. Става въпрос за Русия ", сподели той.

" Фокусиран съм върху същинската война и връзките, които се задълбочават и уголемяват - вместо да се стесняват - сред Унгария и Русия ", сподели Пресман.

46-годишният делегат уточни пет визити на унгарския външен министър Петер Сиярто в Русия за разискване на енергийни покупко-продажби от началото на войната в Украйна през февруари предходната година.

Според Пресман през същото време Сиярто " не е приказвал нито един път " с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

" Докато други страни вършат избор за диверсификация на съветската сила, Унгария удвоява връзките си с Газпром ", сподели Пресман, имайки поради съветския енергиен колос.
 Съединени американски щати скастриха Унгария за цинизма ѝ за войната в Украйна
Съединени американски щати скастриха Унгария за цинизма ѝ за войната в Украйна

Заради апела на Будапеща за преустановяване на огъня

Дезинформация на Кремъл

Пресман също изрази угриженост по отношение на проруската агитация в членката на Европейски Съюз и НАТО Унгария.

Будапеща разкритикува глобите на Европейски Съюз против Русия и приканва за неотложно преустановяване на огъня. Междувременно медиите, подкрепящи Орбан, постоянно излъчват антиукраински разкази.

" Едно от провокациите, пред които сме изправени в Унгария, е... разпространяването на дезинформация от Кремъл ", сподели Пресман.

Миналия месец Съединени американски щати постановиха наказания против ръководената от Русия Международна капиталова банка, институция, която Пресман назова " платформа на Кремъл в НАТО, ситуирана в Будапеща ".

Ден по-късно Унгария се отдръпна от сдружението, стъпка, последвана бързо от банката, която разгласи, че напуща Будапеща, с цел да се върне в Москва четири години след преместването на централата си в Унгария.

Пресман сподели, че приветства " въпреки и късното " решение на Унгария да напусне банката, откритие от руската ера, наречено от критиците " шпионска банка ".

" Жалко е, че... изискваше това равнище на ангажираност от страна на Съединените щати, с цел да има сърдечност ", сподели той.

Чуждестранно следен сътрудник

На поста от предишния септември Пресман и неговият конфронтационен жанр го накараха да бъде обект на офанзиви в про-Орбан медии от първия ден, когато разгласява фотоси на брачна половинка си и децата им в Туитър.

Будапеща е в несъгласие с Брюксел поради стягането на законодателството, за което се счита, че е ориентирано към ЛГБТК хората.

Нарушавайки дипломатическата поверителност, Пресман постоянно провокира държавни чиновници и разкази в обществените мрежи.

Председателят на Народното събрание, непосредствен съдружник на Орбан, го назова " един от минимум класните посланици, стъпвали в миналото на унгарска земя ".

Пресман сподели, че Съединени американски щати " се концентрират и ще останат фокусирани върху (осигуряването) на пространство за битие и преуспяване на самостоятелни институции и гласове в Унгария ".

" Ако повдигнете въпрос, който е от позиция, която не се споделя от... държавното управление, вие се идентифицирате като по някакъв метод задгранично следен, -повлиян или -финансиран сътрудник. "

" Понякога (тези) субекти са... просто самостоятелни ", сподели той. " Но независимостта не е същото като опозицията ", сподели той.
 Европа се разсънва за опасността от източен вид на Брекзит
Европа се разсънва за опасността от източен вид на Брекзит

Унгария е може би единствената държава-членка, която организира антиевропейска акция, най-малко в този мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР