Унгария ще ускори програмата си за развитие на отбранителните си

...
Унгария ще ускори програмата си за развитие на отбранителните си
Коментари Харесай

Орбан: Унгария трябва да увеличи отбранителните си способности

Унгария ще форсира програмата си за развиване на отбранителните си качества, съобщи министър председателят Виктор Орбан пред държавното радио, заяви Ройтерс.

„ Трябва коренно да увеличим отбранителните си качества “, сподели Орбан. Той още веднъж акцентира, че в полза на Унгария е войната в прилежаща Украйна да завърши допустимо най-скоро.

След срещата на върха на НАТО, на която алиансът също по този начин се съгласи да одобри Финландия и Швеция, Орбан съобщи, че " военните действителности “ постепенно се демонстрират в Украйна, страната губи доста бойци всеки ден и до момента в който фронтът наподобява към момента надалеч от Унгария, обстановката може да се промени. Той повтори, че Унгария, като съдружник на НАТО, би трябвало да стои настрани от войната.

„ Трябва да стартираме моторите... и да ускорим програмата си за развиване на защитата ", сподели Орбан.

Орбан, който беше избран отново през април с огромна изборна победа за четвърти следващ мандат, съобщи, че Унгария даже не е подготвена да договаря за вероятно ембарго на Европейски Съюз или ограничавания върху вноса на съветски газ, защото това би предизвикало огромни проблеми на унгарската стопанска система.

„ Не са нужни наказания, а неотложно преустановяване на огъня и договаряния за мир ", сподели той, като добави, че мирът също е нужен, с цел да се ограничи това, което той назова „ военна инфлация “.

Инфлацията в Унгария е двуцифрена, макар въведените тавани на цените при горивата, сметките за сила и главните хранителни артикули, което принуди Националната банка на Унгария във вторник да увеличи главния си лихвен % до 7,75%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР