Унгария ще се стреми да се откаже от всякакви операции

...
Унгария ще се стреми да се откаже от всякакви операции
Коментари Харесай

Ние не одобряваме това: Орбан с коментар за военната подкрепа за Украйна

У нгария ще се стреми да се откаже от всевъзможни интервенции на НАТО в поддръжка на Украйна , съобщи през днешния ден министър председателят Виктор Орбан, намеквайки, че военният съюз и Европейският съюз се насочват към по-пряк спор с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Орбан съобщи пред държавното радио, че Унгария се опълчва на проект, който НАТО обмисля, с цел да даде по-предвидима военна поддръжка на Украйна през идващите години, с цел да отблъсне пълномащабна инвазия на Москва, защото по-добре въоръжените съветски войски откриват надзор на бойното поле.

" Ние не утвърждаваме това, нито желаеме да участваме във финансова или оръжейна поддръжка (за Украйна), даже в границите на НАТО ", сподели Орбан и добави, че Унгария е заела позиция на " неучастващ " в възможни интервенции на НАТО в помощ на Киев.

The Hungarian government is reassessing its country's role in NATO because it does not want to participate in its military mission in Ukraine - Orban.
— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848)
" Трябва да предефинираме позицията си в границите на военния алианс и нашите адвокати и офицери работят върху това... по какъв начин Унгария може да съществува като член на НАТО, като в същото време не взе участие в дейностите на НАТО отвън своята територия ", сподели той. 

Орбан, считан за най-близкия сътрудник на съветския президент Владимир Путин в Европейски Съюз, акцентира ролята на НАТО като защитителен съюз и съобщи, че не споделя опасенията на някои други страни от Централна и Източна Европа, че съветската войска няма да спре експанзията си, в случай че завоюва войната в Украйна.

" Силата на НАТО не може да се съпоставя с тази на Украйна ", сподели той. " Не считам за разумно изказванието, че Русия, която не може да се оправи даже с Украйна, внезапно ще погълне целия западен свят. "  

Унгария отхвърля да дава военна помощ на прилежаща Украйна, за разлика от множеството други страни в Европейски Съюз, а Орбан пламенно се опълчва на глобите на блока против Москва, макар че в последна сметка постоянно е дал своя вот за тях, напомня АП.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР