Унгария ще се придържа към позицията си, че Брюксел не

...
Унгария ще се придържа към позицията си, че Брюксел не
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария държи на позицията си за членството на Украйна в ЕС

Унгария ще се придържа към позицията си, че Брюксел не трябва да стартира договаряния с Украйна за присъединението ѝ към Европейски Съюз, а вместо това би трябвало да се стреми към двустранно стратегическо партньорство, съобщи министър председателят Виктор Орбан в изявление за локалния новинарски уебсайт " Мандинер " (Mandiner), което бе оповестено през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Орбан повтори, че въпросът за договарянията с Украйна би трябвало да бъде изваден от дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица и че страната му няма да се съгласи със стартирането на сходен развой.

" Европейски Съюз е напът да допусне ужасна неточност и ние би трябвало да я предотвратим, даже и 26 страни членки да желаят да създадат този погрешен ход ", сподели Орбан. По думите му Европейски Съюз може да окаже поддръжка на Украйна под формата на " геостратегически сигнал ", само че не и да ѝ предложи участие в блока, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Ако вземем поради числата от икономическите разбори и се отнесем съществено към ситуацията, че договарянията (с Украйна) ще имат за цел да се обезпечи участието ѝ в Европейски Съюз, а не просто да се насочва политически жест... тогава би трябвало да кажем, че в сегашния сложен миг сходно нещо е неуместно, смешно и несериозно ", сподели още унгарският водач, представен от Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР