Унгария ще използва всички възможни средства, за да защити фермерите

...
Унгария ще използва всички възможни средства, за да защити фермерите
Коментари Харесай

И Унгария след Полша забрани вноса на зърно и други храни от Украйна

Унгария ще употребява " всички вероятни средства ", с цел да отбрани фермерите си от изкривявания на пазара, породени от големия импорт на зърно от Украйна, а взаимен отговор на Европейски Съюз е " неминуем ". Това съобщи през днешния ден унгарският министър на земеделието Ищван Над, представен от Ройтерс. 
Полша и Унгария оповестиха забрани за вноса на зърно и други храни от Украйна, с цел да защитят селскостопанските си браншове, което накара Европейската комисия да им насочи предизвестие. Двете страни са част от група, която приканва за общоевропейски мита като част от възможни ограничения. 
Словакия също ще спре краткотрайно вноса на зърно и други определени артикули от Украйна, заяви държавната пресслужба, представена от Ройтерс. 
Същевременно съгласно почитан представител на Европейски Съюз непрекъснатите представители на страните членки в Брюксел ще обсъдят тази седмица възбраните за украинския импорт, оповестени от по-рано Полша и Унгария. 
Ниските цени на международния пазар и слабото търсене значат, че зърното по-скоро остава в Европейски Съюз, вместо да бъде продавано. Свръхпредлагането се очерта като политически проблем за ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " в година на избори. 
" Очакваме Полша и Унгария да показват някакъв тип пояснение, ще има и реакция на Европейската комисия ", сподели европейският представител, съгласно който въпросът е бил издигнат на последната среща на върха на Европейски Съюз, в това число от Словакия и Румъния.
" Има проблем и чакаме Комисията да излезе с предложение по въпроса...Ще забележим, какво можем да създадем през идните седмици и месеци ", добави той.
Украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски съобщи по-рано, че Киев има намерение да търси способи за обновяване на преноса на зърно през Полша като " първа стъпка " в договарянията, които ще се проведат през днешния ден във Варшава.  >  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР