Унгария ще гласува против приемането на Косово в Съвета на

...
Унгария ще гласува против приемането на Косово в Съвета на
Коментари Харесай

Дачич: Унгария ще гласува против приемането на Косово в СЕ

„ Унгария ще гласоподава срещу приемането на Косово в Съвета на Европа (СЕ) и срещу резолюцията за Сребреница в Организация на обединените нации “.


Това съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич. Изявлението му пристигна след диалог с унгарския му сътрудник Петер Сиярто.

" Като взех поради актуалната обстановка в района, споделих на сътрудника, че Сърбия непрестанно се застъпва за деескалация, опазване на мира и стабилността в района, както и за съблюдаване на авансово постигнатите съглашения ", написа Ивица Дачич в профила си в Instagram.

" Министър Сиярто ми повтори, че Унгария е заинтригувана от триумфа на разговора сред Белград и Прищина, само че че непрекъснатото желание на Косово да се причисли към интернационалните организации не оказва помощ на този развой и удостовери, че Унгария ще гласоподава срещу в Комитета на министрите на съдебна експертиза във връзка с участието на Косово и няма да поддържа резолюцията за Сребреница в Организация на обединените нации, както и всяко предложение, което би довело до по-нататъшна ескалация на напрежението в района ", добави сръбският топ посланик./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР