Унгария се противопоставя на увеличаването на военната помощ за Киев

...
Унгария се противопоставя на увеличаването на военната помощ за Киев
Коментари Харесай

Орбан: Увеличаването на военната помощ за Украйна няма да ѝ позволи да победи Русия

Унгария се опълчва на увеличението на военната помощ за Киев от Европейския съюз, смятайки, че това към момента няма да разреши на Украйна да победи Русия на бойното поле. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, оповестява ТАСС. Унгарският министър председател напомни, че Европейски Съюз към този момент е дал 100 милиарда евро помощ на Украйна.

Говорейки в утринната стратегия на радиостанция Kossuth, той напомни, че Европейски Съюз към този момент е дал €100 милиарда помощ на Украйна. По думите му, тези средства са преведени, „ с цел да може украинската войска да победи на фронтовата линия, само че няма да завоюва. ” „ И е доста подозрително, че в случай че изпратим още повече пари, тя ще завоюва “, добави Орбан.

" Убеден съм, че вместо война имаме потребност от помирение, тъй че би трябвало да финансираме не войната, а помирение и по-късно сключването на мир. Това е нашата позиция ", акцентира министър председателят. Той означи, че по този въпрос в Европейския съюз не престават „ стратегически диспути “.

Унгария предлага Европейският съюз да не употребява общия бюджет на общността за финансова поддръжка на Украйна, а да сътвори специфичен фонд за това, в който всяка страна да внася средства на доброволни начала, съобщи Виктор Орбан.

Унгария счита, че Европейският съюз би трябвало първо да подписа съглашение за стратегическо партньорство с Украйна за интервал от 5-10 години и едвам по-късно да реши дали ще бъде допустимо да одобри тази страна в общността, сподели още унгарският министър председател Виктор Орбан пред радиостанция " Кошут ".

„ Ако не знаем какви ще бъдат последствията от приемането на Украйна, тогава дано даже не започваме да приказваме за това “, сподели Орбан. Според него Европейският съюз „ първо би трябвало да подписа съглашение за стратегическо партньорство, което може да продължи от 5 до 10 години, а по-късно да мислим по какъв начин да продължим по-нататък “. „ Но никой в никакъв случай не ни е попитал за мнението ни “, добави унгарският министър председател във връзка предлагането на Европейската комисия за започване на договаряния с Украйна. „ Унгария няма да наложи несъгласие “ на договарянията на Европейски Съюз с Украйна, защото това просто няма да е належащо, сподели Орбан. Той напомни, че „ има избрани въпроси, по които се вземат решения единствено със единодушието на всички страни от Европейски Съюз “, само че в тази ситуация няма консенсус. Според него „ Европейската комисия е показала предложение за започване на договаряния за участие на Украйна, само че това не съответствува с ползите на доста страни членки “. „ Затова не би трябвало да се слагаме в обстановка, в която да се усещаме отговорни “, добави Орбан.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР