Унгария се противопостави на въвеждането на таван за цените на

...
Унгария се противопостави на въвеждането на таван за цените на
Коментари Харесай

Унгария блокира тавана на цената на руския газ на срещата в Брюксел

Унгария се опълчи на въвеждането на таван за цените на съветския газ, както предлага Европейската комисия. Това стана ясно в Брюксел по време на срещата на енергийните министри от страните членки на Европейски Съюз. Унгарската позиция беше огласена от външния министър на страната Петер Сиярто, който дава отговор и за външнотърговските връзки. Сиярто съставлява страната си на срещата, тъй като в унгарското държавно управление няма пост на министър на енергетиката.
" Ценовият таван /б.а. - на съветския газ/ - това е скрита енергийна глоба. Дадохме да се разбере, че не желаеме да преговаряме по енергийни наказания ", разяснява министърът с пост във Facebook, като разгласява и фотоси от срещата на европейските енергийни министри.


По-рано, преди да се насочи към Брюксел, Сиярто сподели, че въвеждането на таван на цената на газа в Европейски Съюз вероятно ще провокира прекратяването на доставките и с цел да си направи човек подобен извод, не е нужно безусловно да е нобелов лауреат. Унгарският министър акцентира още, че опитът за ценови предел върху съветското гориво ще се трансформира в покруса за европейските консуматори и опонира на ползите на всички членове на Европейски Съюз.
В сряда председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи за решениието на Комисията да внесе за разискване пред Съвета на Европейски Съюз предложение за въвеждане на горна граница на цената на съветския газ.
По информация на Politico концепцията е да се вкара таван за съветското синьо горимо на равнище от 50 евро за мегаватчас или примерно, 520 евро за хиляда кубически метра газ, оповестява ТАСС. Твърди се, че това предложение разискват и министрите на енергетиката на Съюза, които се сбъраха в Брюксел на изключителна среща по отношение на енергийната рецесия в Европа.

 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР