Унгария се опитва да блокира отпускането на пакет с помощи

...
Унгария се опитва да блокира отпускането на пакет с помощи
Коментари Харесай

Провали се пъкленият план на Орбан - в ЕС измислиха как да заобиколят ветото му срещу помощта за Украйна

Унгария се пробва да блокира отпущането на пакет с помощи от Европейски Съюз за Украйна в размер на 50 милиарда евро. Но ветото на Унгария няма да спре помощта, тъй като Европейски Съюз може да я заобиколи. Това оповестява Reuters.
 
Европейски Съюз може да изиска помощ от други държави-членки на Европейски Съюз поотделно и посредством двустранни съглашения ще бъде допустимо да се събере същата сума.
 
" Унгария рискува да злоупотреби с шанса си. Бихме предпочели тя да е на " борда ", само че идва миг, в който на хората им писва Будапеща да държи всички за заложници. Заобиколното решение е мъчно, само че го имаме, в случай че е належащо ", се споделя в известието.
 
На 30 октомври стана известно, че Европейският съюз приготвя специфичен проект за поддръжка на въоръжените сили на Украйна за 20 милиарда евро. Тази стратегия е предопределена за интервала 2024-2027 година и планува отпущането на 5 милиарда евро годишно за стратегии за доставка на оръжие и по-нататъшно образование на украински военнослужещи.
 
Скоро по-късно министър председателят на Европейски Съюз Виктор Орбан (и креатура на военнопрестъпника Путин) се нахвърли върху Европейския съюз. Орбан съпостави участието на страната си в Европейски Съюз с дългата руска окупация, траяла повече от 40 години.
 
Жозеп Борел отговори остро на скандалния Виктор Орбан - Европейският съюз загатна, че на Унгария може да бъде посочена вратата. Според него никой не задължава Будапеща да бъде част от Европейския съюз.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР