Унгария се обяви против нова Студена война и конфликт в

...
Унгария се обяви против нова Студена война и конфликт в
Коментари Харесай

Унгария зове Европа да не стига до нова Студена война

Унгария се разгласи срещу нова Студена война и спор в Централна Европа, оповестява " Спутник ".

Преди всичко, не желаем нова Студена война, защото тя докара до трагични последици в цяла Централна Европа, напомни външният министър на страната Петер Сиярто по време на днешната среща с сътрудниците си от Европейски Съюз.

Той прикани да не се основава " атмосфера на Студена война " и акцентира, че Унгария не желае " никакъв спор сред Запада и Изтока, който да докара до жертви ". По тази причина настоя за почитание към всички.

Сиярто разяснява и обстановката с доставките на сила за Европа и глобите против Русия.

" Когато приказваме за наказания, би трябвало да не забравяме, че Централна Европа зависи от доставките на съветска сила - това е аксиома ", посочи министърът.

Миналата седмица ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европейският съюз ще прибегне до съществени стопански наказания, в случай че Русия посегне на териториалната целокупност на Украйна.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР