Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския енергиен

...
Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския енергиен
Коментари Харесай

Унгария подписа нова сделка с „Газпром“ 


Унгария заяви, че е подписала нова договорка с съветския енергиен колос „ Газпром “ за още 5.8 милиарда куб. м природен газ. Золтан Ковач, интернационален представител на държавното управление на Виктор Орбан, посочи, че контрактуваното количество е допълнение към настоящите доставки на страната.

Енергийните доставки на Унгария са сигурни “, посочи той.

Сделката бе оповестена и от унгарския министър на външните работи Петер Сиярто, който написа във Фейсбук, че съглашението влиза в действие от на следващия ден, 1 септември. Газът ще стига до Унгария през Сърбия.

Новината идва, до момента в който Европа се пробва да понижи потреблението на сила и да откри метод за справяне с фрапантно понижените доставки на съветски газ. Идва и в деня, в който „ Газпром “ спря изцяло подаването по „ Северен поток 1 “ към Германия под предлог, че ще се прави поддръжка. По-рано държавният колос понижи количествата по тръбата до едвам 20%. Вчера пък стана ясно, че стопира газовите потоци към френската Engie поради различия по контракта, евентуално поради неплатени в цялостен размер доставки за юли.

Докато Русия търпи рецензии, че употребява „ Газпром “ като геополитическо оръжие и си измисля аргументи да понижава доставките за западните страни, държавният концерна един път към този момент усили тези за Унгария по-рано този месец. Орбан от дълго време е апетитен като непосредствен с Кремъл и даже за „ троянски кон “ на Путин в Европейски Съюз.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР