Унгария регистрира 5 270 новозаразени с COVID-19 през изминалото денонощие,

...
Унгария регистрира 5 270 новозаразени с COVID-19 през изминалото денонощие,
Коментари Харесай

И Унгария регистрира рязък скок на заразените с COVID-19

Унгария записва 5 270 новозаразени с COVID-19 през миналото денонощие, внезапно увеличение от 3 005 инфектирани, регистрирани преди седмица, до момента в който разновидността " Омикрон " се популяризира, съобщи " Ройтерс ".

" Омикрон " съставлява повече от 11% от новозаразените, прецизираха от държавното управление. Въпреки повишаването на инфектираните, броят на пациентите с ковид, лекувани в болница, е 3 090 души, което е по-малко от 3 854 души преди седмица. В Унгария, страна с близо 10 млн. души, 39 599 души са умряли от COVID-19 от началото на пандемията.

Правителството на премиера Виктор Орбан, което е изправено пред избори през април и се опълчва на затварянията от боязън от задушаване на стопанската система, ускори акцията си за имунизация от ноември.

То към този момент предлага дози на всеки, без предварителна регистрация, а също и бустерни дози на деца на възраст 12-17 години.

Училищата отвориха още веднъж тази седмица.

Данните от през днешния ден демонстрират, че 5,99 млн. души са били изцяло имунизирани, до момента в който 3,19 млн. души са получили подсилваща трета доза.

Унгария направи бустерните дози наложителни за здравните служащи, а имунизациите наложителни за всички учители. Защитните маски са наложителни на множеството закрити места от края на ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР